Kraamzorg regelen
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Bij Kraamzorg Zuid-Gelderland staan we klaar om je te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode. We bieden deskundige zorg en begeleiding voor jou en je baby, zodat jullie de best mogelijke start krijgen.
Stappen voor het regelen van kraamzorg
Iedereen kan in aanmerking komen voor kraamzorg. Dit is een onderdeel van je basisverzekering. Maar hoe regel je kraamzorg? Iedereen heeft andere behoeften dus ook een andere vorm van kraamzorg nodig. We bieden kraamzorg op maat, volledig afgestemd op jouw situatie. Onderstaand stappenplan neemt je mee door het hele proces van kraamzorg, zodat je weet wat je gedurende en na je zwangerschap kunt verwachten. Zo regel je kraamzorg:
Stap 1. Aanmelden kraamzorg
Meld je aan rond 8-10 weken zwangerschap via onze website. We raden je aan zo vroeg mogelijk in de zwangerschap je bij ons aan te melden. Zo hebben we voldoende tijd om alles tot in de puntjes voor je te regelen. Denk hierbij aan het contact met je huisarts, verloskundige en de zorgverzekeraar.
Stap 2. Intakegesprek
Tijdens de zwangerschap plannen we een intakegesprek om je wensen en behoeften te bespreken. Tijdens dit gesprek wordt bepaald hoeveel uur kraamzorg je nodig zult hebben.
Stap 3.Bevalling
Hulp tijdens de bevalling. Zowel bij thuis bevallen als bij een bevalling in het ziekenhuis staat de kraamverzorgende voor je klaar. De kraamverzorgende ondersteunt je in de verschillende fases van de bevalling, om zo veel mogelijk zorgen bij je weg te nemen.
Stap 4. Kraamtijd
Hulp na de bevalling. Tijdens de kraamtijd staat onze kraamverzorgende voor je klaar om je op weg te helpen in de eerste periode. De kraamverzorgende past de zorg aan op jouw situatie. Ze houdt je gezondheid en die van de baby in de gaten en leert je alles wat je moet weten om je kindje goed te verzorgen.
Direct kraamzorg regelen
Meld je gemakkelijk in minder dan 5 minuten aan bij Kraamzorg Zuid-Gelderland.
Veelgestelde vragen over kraamzorg regelen
Heb je nog veel vragen? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen pagina. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op! Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. De meestgestelde vragen over kraamzorg regelen vind je hieronder:
Je kunt je aanmelden bij ons zodra je weet dat je zwanger bent. Het beste is om de termijnecho af te wachten zodat je de exacte datum weet. Probeer het in ieder geval voor de zestiende week van je zwangerschap te regelen. Aanmelden bij Kraamzorg Zuid-Gelderland? Dan kan gemakkelijk via onze website: https://mijn.kraamzorgzuidgelderland.nl/
Er wordt gewerkt met een landelijk indicatie protocol (LIP) voor de kraamzorg. Dit geeft aan dat je bij borstvoeding recht hebt op 49 uur, verdeeld over 8 dagen (gemiddeld 6 uur per dag). En bij kunstvoeding 45 uur over 8 dagen (gemiddeld 5,5 uur per dag). In sommige omstandigheden worden er meer of minder uren geïndiceerd. Je kunt kiezen voor zorg op maat met een minimum van 3 uur per dag. Dit wordt ook wel minimumzorg of 24 uurs zorg genoemd. In drukke periodes krijg je vaak 24 uurs zorg gegarandeerd, omdat we de zorg dan verdelen over alle aanvragen. We informeren je daar vooraf over.
Ja, wij hebben met alle (Nederlandse) zorgverzekeraars een contract. Bij sommige verzekeraars betalen mensen een eigen bijdrage van €5,10 per uur.
Je kunt je gemakkelijk via onze website aanmelden via onze portal. Mocht het niet helemaal lukken, dan helpen wij je graag telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur door te bellen op 024 3094800, kies voor optie 2.
De kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland zorgt zowel tijdens als na de bevalling voor moeder en baby en geeft voorlichting en advies. Op deze manier kun je straks zelf alle taken uitvoeren. Ook de huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor jou en je baby staan op het lijstje van taken van de kraamverzorgende. In de meeste gevallen zie je twee kraamverzorgenden in je kraamweek. Ze dragen alles goed aan elkaar over, zodat jullie daar geen hinder van ondervinden. Lees meer over wat onze kraamverzorgenden doen.
Veel zorgverzekeraars bieden een kraampakket aan als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt. Maar dit wordt niet automatisch verzonden. Het is belangrijk dat je je zorgverzekeraar op de hoogte stelt van je zwangerschap en een kraampakket aanvraagt. Het is raadzaam om dit te doen vóór de vijfde maand van je zwangerschap, zodat je het pakket op tijd thuis ontvangt – in elk geval voor week 37.
Als je liever geen gebruikmaakt van het pakket van de zorgverzekeraar, kun je ook kant-en-klare kraampakketten kopen bij de drogist, apotheek of online.
Wij hebben de hulpmiddelen voor tijdens de kraamtijd voor je op een rijtje gezet op de pagina Hulpmiddelen kraamtijd.
Vul je postcode in
Waar zijn wij actief?
Onze diensten worden aangeboden in de uitgestrekte regio van Zuid-Gelderland en in verschillende gemeenten gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. Voor bewoners in Duitsland verstrekken wij enkel kraamzorg indien er een Nederlandse verloskundige bij betrokken is. Benieuwd of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg leveren? Doe de postcodecheck!